08 de febrer 2013

Re-trobant-nos!

Ací estem de nou!

Després de la roda inicial per compartir tot allò en que estem engrescats (grups interactius, grups cooperatius, tertúlies literàries...) la pregunta del milió: "es pot fer escola d'un altra manera que no siga innovant?"
 
És cert que les retallades, l'augment de les ratios, l'increment de les hores lectives... generen desànim entre el professorat. Però també és cert que la responsabilitat educativa, el compromís amb el canvi, les creences pedagògiques (equitat, participació, inclusió...) orienten les nostres pràctiques quotidianes, de vegades intuïtives, moltes altres vegades... reflexionades.
 
- "Caldrà trobar un projecte comú en el que il·lusionar-nos"...
 
L'assemblea de mestres de la UJI ens llança la proposta: podem participar, com a seminari, en les properes jornades sobre educació que estan organitzant? – clar que si!
 - “Contem el que fem a l’aula... això és una ocasió fantàstica per a pensar, estructurar, reflexionar... teoritzar!”
Comencen a sorgir els temes (els inevitables...) "qui som?, d’on venim? que ens uneix? que volem?" I segueixen les propostes...
 
El seminari amic Garbell aporta la idea genial d’apadrinar nous membres.
-“Si, membres actius, afavorim l’intercanvi, eh?”
 
- “I si ens apliquem la nostra medicina? Formació interna”.
-“Vinga! Per  a la propera sessió: tertúlia literària. Tema? Grups interactius”
 
 
 
Bienvenue Sylvie à la réalité des enseignants espagnols ! Au plaisir de te rencontrer dans le seminaire de citoyenneté critique!

3 comentaris:

  1. Hola a tots, m'alegre de que continueu, em sembla interessantísim, què heu esperat per fer-ho a que jo no pugués anar?. Molta sort i vos seguisc en la distància

    ResponElimina
  2. Que bé poder seguir el seminari des del bloc! Segur que la reunió va estar molt interessant!! A la pròxima a veure si puc estar. Besets!

    ResponElimina
  3. Aquest retrobament era necessari, estic molt contenta de que el Seminari continue, ara més que mai, amb propostes engrescadores i un objectiu comú. La nostra visibilització com a grup a les Jornades de l'Estudiantat és fonamental i ens ajudarà a reflexionar sobre l'esperit col·laboratiu i innovador d'aquest espai de trobada, discussió i experimentació.
    Ens veiem de nou prompte...

    ResponElimina