27 d’octubre 2015

Comencem el curs 2015-2016!

Avui 7 d'octubre del 2015, assistim a la primera sessió del seminari d'aquest curs 2015-2016: Aida, Isabel, Alicia, Begonya, Odet, Santiago, Beatriz, Marta, Manel, Raül, Emilia i David Porcar.

Primer de tot, com hi ha noves incorporacions al seminari, s'ha fet una presentació individual dels participants en la sessió d'avui. Cadascú ha explicat el perquè de la seua participació, ocupació actual, interessos educatius, etc. Així ha quedat palés l'alt grau de diversitat, pel que fa a nivells educatius i àmbits de treball dels assistents, que enriqueix el nostre seminari.

A continuació, s'ha explicat els principis i els objectius del seminari, a més de visitar el blog on es troben resumides les sessions i els treballs realitzat durant els 10 anys d'aquest. Després s'ha donat pas a la revisió de la introducció i els 8 articles del monogràfic de quadernsdigitals penjats en el GoogleDrive. Un cop acabada, durant la setmana es farà la publicació en la web.

Per finalitzar, Raül Portolés com a coordinador del seminari d'aquest curs ha fet un petit resum de les propostes realitzades en la darrera sessió del curs 2014-2015. A partir d'aquestes i amb l'aportació de la resta d'assitents, s'han definit les següents:

      a) Realitzar un reconeixement als 10 anys del seminari amb una activitat oberta a tot el públic en la propera sessió de l'11 de novembre.

    b) Treballar l'educació emocional. En l'activitat de l'11 de novembre es realitzarà una ponència sobre aquest tema per part d'algun ponent extern. En la sessió del 16 de desembre, les companyes Alicia i Begonya explicaran el treball d'educació emocional en tutoria de 3r d'ESO i David González la seua experiència en 5é de primària.

    c) Continuar amb el treball cooperatiu i les actuacions educatives d'èxit.

   d) Continuar amb l'exposició a la resta de companys/es del que fem a l'aula durant les diferents sessions.

El calendari de les sessions serà: 11 novembre, 16 desembre, 27 gener, 24 febrer, 13 abril i 18 de maig.

Odet ens ha suggerit dues publicacions interessants: «Index for Inclusion» amb la versió actualitzada amb una part sobre sostenibilitat i la guia «Respondiendo a la diversidad contando con las voces de los estudiantes».


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada